Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

épület (lakás, ingatlan) zöldkártya

Mi az épület zöldkártya?

Az épület zöldkártya (ingatlan zöldkártya, lakás zöldkártya) hivatalos neve az épület energetikai tanúsítvány, amely az épület energetikai tanúsítás végeredménye. Az épület zöldkártya (ingatlan vagy lakás zöldkártya) megmutatja hogy az épület egésze, szerkezetei, gépészeti rendszerei milyen energetikai szinten vannak, valamint a régebbi épületek milyen átalakításokkal hozhatók a követelményi szintre.

 

 

Az épület zöldkártya szükségessége

  • 2009. január 1-jétől az új építésű lakóingatlanok, családi házak használatbavételi engedélyéhez az épület zöldkártya kötelező.
  • Meglévő épület, önálló rendeltetési egység, lakás adásvételéhez az épület zöldkártya elkészítése 2012. január 1. után kötelező.
  • Tartós - egy évet meghaladó – ingatlan-bérbeadáshoz az épület zöldkártya kiállítása 2012. január 1. után kötelező.
  • 2012. június 1-től a tulajdon-átruházás vagy bérbeadás tárgyában készült szerződéseknek tartalmazni kell:
    • annak rögzítését, hogy a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet szerint kell-e épület energetikai tanúsítást végezni;
    • és a vevő vagy bérlő nyilatkozatát, hogy az épület energetikai tanúsítványt átvette az eladótól vagy a bérbeadótól.

 

 

Ki végezheti el az épület zöldkártya elkészítését?

Szakirányú felsőfokú végzettségű mérnök, aki az energetikai ismereteket tartalmazó jogosultsági vizsgakövetelményeknek megfelelt, és a szakértői névjegyzékbe fölvettek. Épületenergetikai tanúsító szakértőink rendelkeznek a szükséges végzettséggel, ismeretekkel és az épületenergetikai tanúsító névjegyzékben is szerepelnek, így az épület zöldkártya (ingatlan vagy lakás zöldkártya) elkészítését tudják vállalni.

Az épület zöldkártya (ingatlan zöldkártya, lakás zöldkártya) készítését az épületenergetikai tanúsítóink a megrendeléstől számított 2 héten belül elvégzik Pécs és Budapest vonzáskörzetében. Pécs és Budapest vonzáskörzetén (50 km) kívül nem áll módunkban az épület zöldkártya készítése.

 

Az épület zöldkártya ára

Az épület zöldkártya (ingatlan zöldkártya, lakás zöldkártya) árát a jogszabályban meghatározottak, az épület adottságai és a ráfordított idő alapján határozzuk meg. Törekszünk arra, hogy az épület zöldkártya ára a tulajdosoknak a lehető legkedvezőbb legyen.

 

Az energetikai minősítési osztályok

Az energetikai minőséget minden esetben a vizsgált épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai mutatójának és a vizsgált épület geometriai méreteivel és rendeltetésével azonos, a minimumkövetelményeknek éppen megfelelő, viszonyítási alapként szolgáló épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai mutatójának százalékban kifejezett arányával kell jellemezni.

A vizsgált épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai jellemzője és a viszonyítási alap arányának százalékban kifejezett értéke alapján az önálló rendeltetési egység minőségi osztályának betűjele és szöveges jellemzése a táblázat szerinti.

A+   Fokozottan energiatakarékos
A 56 – 75 Energiatakarékos
B 76 – 95 Követelménynél jobb
C 96 – 100 Követelménynek megfelelő
D 101 – 120 Követelményt megközelítő
E 121 – 150 Átlagosnál jobb
F 151 – 190 Átlagos
G 191 – 250 Átlagost megközelítő
H 251 – 340 Gyenge
I 341< Rossz

 

Amennyiben kérdése van, vagy árajánlatot kérne, forduljon épületenergetikai tanúsítóinkhoz!

 

Vissza az épület energetikai tanúsítás oldalra

 

 

Épület energetikai tanúsítás végzését és épület energetikai tanúsítvány elkészítését vállaljuk.