Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Környezetvédelmi felülvizsgálat

Környezetvédelmi felülvizsgálat jogi háttere

Az 1995. évi LIII. törvény értelmében az egyes, már meglévő tevékenységek környezetre gyakorolt hatásának feltárására és megismerésére, valamint a környezetvédelmi követelményeknek való megfelelés ellenőrzésére környezetvédelmi felülvizsgálat elvégezése szükséges.

Szintén környezetvédelmi felülvizsgálat végzése szükséges, ha a tevékenység végzése során az önmagukban nem jelentős módosítást jelentő változtatások három év alatt együttesen elérik a jogszabályokban megadott küszöbértéket.

Egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) birtokában üzemelő, telephelyek esetében a vonatkozó jogszabályok (314/2005. (XII.25.) Kormány rendelet) a meglévő egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) 5 évenkénti felülvizsgálatát írja elő.

 

A környezetvédelmi felülvizsgálat során készítendő dokumentáció tartalmát a 12/1996. (VII.4.) KTM rendelet 2. sz. melléklete határozza meg. A környezetvédelmi felülvizsgálat során vizsgált időtartam az esetek többségében 5 év.

 

Környezetvédelmi felülvizsgálat célja

Általános esetben a környezetvédelmi felülvizsgálat a környezeti elemek teljes spektrumát lefedi (ún. teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálat), speciális esetekben – például szennyezés esetén, vagy egyes környezeti elemre ható fejlesztés előtt – végezhető részleges környezetvédelmi felülvizsgálat.

A részleges környezetvédelmi felülvizsgálat célja az adott üzem egy kiválasztott környezeti elemre gyakorolt hatásának felderítése, vagy az adott elem szűk környezetben való állapotának megismerés.

 

Környezetvédelmi felülvizsgálat elvégzése

 

környezetvédelmi felülvizsgálat

Az ENVIROINVEST Zrt. az elmúlt évtizedben ipari létesítmények, technológiák széles skálájának környezetvédelmi felülvizsgálatát végezte már el. Nagy gyakorlattal rendelkezünk nagy tüzelőberendezésekkel dolgozó üzemek (erőművek), cementgyárak, hulladéklerakók és kisebb, egyedi technológiákat alkalmazó üzemek felülvizsgálatában is.

 

 

A környezetvédelmi felülvizsgálatot (legyen az részleges, vagy teljes) szakmai tapasztalatunkra alapozva, a jogszabályoknak való maximális megfelelés mellett végezzük el. A környezetvédelmi felülvizsgálat során munkatársaink minden felülvizsgálandó létesítményt és alkalmazott technológiát mélységeiben megismernek, ellenőrzik és elemzik a tevékenység 5 éves adatsorait.

Leendő megbízóink figyelmébe ajánljuk, hogy az alapos felülvizsgálat hosszú, több (általában 2-3) hónapot igénybe vevő folyamat.

 

Amennyiben kérdése van, vagy árajánlatot kérne, forduljon tanácsadóinkhoz!

 

Vissza a Környezetvédelmi feladatok oldalra