Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Hatékony és racionális működést vár el a háttérintézményektől az államtitkár

2012.03.06.Hatékony működést hozott az ésszerű alapokon nyugvó személyi-szerkezeti átalakítás – jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár az irányítása alá tartozó háttérintézmények állománygyűlésén.

Illés Zoltán a tavalyi év legjelentősebb teendőit értékelve kiemelte a vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállítást, valamint a termékdíj-szabályozás átalakítását, amely megalapozta az új hulladékról szóló jogszabály-tervezetet. Az államtitkár beszélt arról is, hogy az érintett háttérintézmények – vízügyi igazgatóságok, nemzeti park igazgatóságok, zöldhatóságok – milyen magas színvonalú munkát végeztek az EU elnökség időszakában.

A természeti területek védettségének helyreállítását nevezte az idei év egyik legfontosabb feladatának Rácz András. A környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány 450 millió forintot csoportosított át az Őrségi Nemzeti Parkhoz a feltehetően „zsebszerződéssel” érintett természetvédelmi oltalom alatt álló termőföldek felvásárlására.

Rácz András elmondta: várhatóan idén más nemzeti parkok területén is folytatódik majd az állami földvásárlás. A 2012-es év legfontosabb természetvédelmi feladatai között a helyettes államtitkár kiemelte az élőhelyekről, növény-és állatfajokról szóló országjelentést; a természetvédelmi őrszolgálat kérdését és a Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékek népszerűsítését. Rácz András emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy már készülnek a végrehajtási rendeletek az új hulladékról szóló törvénytervezethez, melynek köszönhetően egy komplex szabályozás, kész rendszer léphet életbe a jogszabály elfogadásával.

A vízügy területén az Európai Unió vízügyi politikájának hazai megvalósítása, a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés irányítása, az Országos Környezeti Kármentesítési Program koordinálása tartozik a kiemelt feladatok közé idén – erről a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára beszélt. A vízügyi intézményrendszer átalakításával kapcsolatban Kovács Péter elmondta: az ágazatot érintő kérdésekben kiemelten fontos a szoros szakmai együttműködés a Belügyminisztériummal, hiszen január 1-től a vízügyi igazgatóságok a belügyi tárca irányítása alá tartoznak.

forrás:Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre