Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Új helyettes államtitkár felügyeli a vízügyet

2012.03.08.A vidékfejlesztési miniszter javaslatára Kovács Pétert nevezte ki a tárca vízügyért felelős helyettes államtitkárává Orbán Viktor miniszterelnök. A szakember eddig a minisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztályát vezette, március 1-jétől váltja Kling Istvánt a helyettes államtitkári poszton.

Kovács Péter vízépítő mérnökként diplomázott, majd a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál kezdett dolgozni 1988-ban. Ezután a Felső-Tisza-vidéki Zöldhatóságnál folytatta munkáját környezetvédelmi felügyelőként.

A központi államigazgatásban 1997 óta vállal szerepet, mindvégig a vízgyűjtő-gazdálkodás, vízvédelem területén dolgozott. A vízügy átalakításával éppen ez a terület kap komoly szerepet a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A közmunkaprogramok összehangolása érdekében ugyanis január elsejétől a Belügyminisztérium irányítja a vízügyi igazgatóságokat, így az ár- és belvíz elleni védekezést és megelőzést is. A Vidékfejlesztési Minisztérium a továbbiakban a teljes vízügyi ágazat jogi szabályozásáért, a stratégiaalkotásért, a szakmai irányításért, valamint a nemzetközi kapcsolatokért felelős. Különös tekintettel a vízgyűjtő-gazdálkodásra és az ivóvízvédelemre.

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

« vissza a környezetvédelmi hírekre