Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Biomassza erőmű épül a Sajóbábonyi Ipari Parkban

2012.04.04.Biomassza erőművet épít a Sajóbábonyi Ipari Parkban a Kiserő Energiaszolgáltató Kft., a 300 millió forintos beruházáshoz 150 millió forintos uniós támogatást nyert el a cég.

Az energiaszolgáltató társaság az ipari parkba települt vállalkozások számára technológiai gőzt állít elő jelenleg két földgáztüzelésű kazánnal. A most induló beruházással a felhasznált földgázmennyiség jelentős részét megújuló energiaforrással váltják ki - – olvasható a cég által szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A 300 millió forintos beruházás költségeinek 50 százalékát a cég önerőből finanszírozza, a másik felét, 150 millió forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezte.

Az épülő kazánházban helyet kap egy korszerű 5 tonna/óra teljesítményű biomassza gőzfejlesztő kazán, amelynek fűtését egyrészt a szomszédos biodízel alapanyagot gyártó társaság napraforgó feldolgozásból megjelenő melléktermékével, napraforgóhéjjal, valamint faaprítékkal oldják meg.

A beruházás részeként beszereznek egy tüzelőanyagot előállító berendezést is, illetve ennek elhelyezésére kialakítanak egy épületet, emellett pedig építenek egy apríték előállító adagoló-tároló csarnokot, amit felszerelnek a szükséges gépekkel.

A beruházásnak köszönhetően négy új munkahely létesül, ebből egy pályakezdő felvételét vállalja a társaság.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre