Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Tízéves a Madárbarát kert program

2012.05.24.Mintegy ötezren csatlakoztak már a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén tízéves jubileumát ünneplő Madárbarát kert programjához.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) azért indította el 2002-ben a programját, hogy az elvont, sokak számára érthetetlen ökológiai fogalmak helyett a természetvédelem ügyét az emberek nyelvén fogalmazza meg, és ez által a társadalom mennél szélesebb rétegét nyerje meg partnernek - mondta el Orbán Zoltán az MME munkatársa, a program felelőse csütörtökön az MTI-nek.

"Meggyőződésem szerint az elmúlt tíz év minket igazol, mert a nyár közepére meg lesz az ötezredik regisztrált tagunk. Programunk több alprogramból áll: a madárbarát kert, az óvodák és az iskolák kertjei, a panelok és társasházak, valamint a madárbarát munkahely" - hangoztatta.

Elvárásunk az, hogy a résztvevőnek egész évben madárvédelmi tevékenységet kell végeznie, ami legalább egy odú kihelyezésével, egy madáritató egész éves működtetésével és a téli madáretetéssel jár. Aki ezeket a feltételeket teljesíti, illetve nálunk igazolja, az egy kitüntető táblát kap tőlünk. A madárvédelmi programban mintegy fele részben a családi házzal rendelkezők vesznek részt, de nagy számban regisztráltak az óvodák és oktatási intézmények is. A panel és munkahely alprogramjainkat mintegy öt évvel később indítottuk, de a regisztráltak száma egyre gyarapodik - fűzte hozzá az MME munkatársa.

A természet- és madárvédelem iránt érdeklődők az MME honlapján bőséges mennyiségű leírást és nagy számban feltöltött videókat találnak a programról.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre