Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Növelik a szennyvíztisztítás hatásfokát Pécsen

2012.10.01.Növelik a szennyvíztisztítás hatásfokát Pécsen: az október közepén kezdődő és jövő tavaszra befejeződő fejlesztésre 100 millió forintot költ a helyi vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt.

A cég az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta: a beruházás keretében 18 ezerről 20 ezer köbméterre növelik annak a két, úgynevezett biológiai reaktornak az össztérfogatát, amelyekben mikroorganizmusokból álló biomasszával a szennyeződések lebontása zajlik.

A fejlesztés eredményeként magasabb lesz a szennyvíztisztító jelenleg is kiemelkedő, 97-98,5 százalékos hatásfoka, és jelentősen csökken a telepről a tisztított vízzel az élővizekbe kerülő nitrogén, valamint foszfor mennyisége.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezték: a létesítmény által fogadott napi 26 és félezer köbméter szennyvíz 380 kilogramm foszfort tartalmaz. Ebből jelenleg 100 kilogramm, a beruházást követően pedig 22 kilogramm jut majd a természetbe.

A Tettye Forrásház indoklása szerint a munkálatokra azért van szükség, hogy az 1995-ben átadott pécsi szennyvíztelep a jövőben is meg tudjon felelni az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre