Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Élőhely rehabilitáció az Erdőtelki Arborétumban

2012.10.10.Komplex élőhely rehabilitáció kezdődik Magyarország örökzöldekben leginkább bővelkedő arborétumában, a Heves megyei Erdőtelken - jelentette be szerdán az arborétumot fenntartó gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorhelyettese.

Bíró Tibor elmondta, hogy a 132 millió forintos beruházás, amelynek megvalósítása során elsősorban a belvízelvezető és az öntözési infrastruktúra kiépítésére kerül sor, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretében valósul meg.

Hozzátette: a rehabilitáció keretében sor kerül a mesterséges tó és a meglévő csatornák rekonstrukciójára, a terület öntözőrendszerének kiépítésére, felújítják a  védő kerítést és madárodúkat helyeznek ki a fáskertben.

Antal Gábor, az arborétum vezetője arról szólt, hogy a kertet 1895-ben hozták létre az erdőtelki kastélyt övező parkban. A 6 hektárosra növekedett arborétumban mintegy 1.200 faj 1.800 egyede látható.

A teljes védett terület 25,5 hektár, ebből 7,2 hektárt kezel a főiskola, a fennmaradó részt, amelyen égerláp található, a Bükki Nemzeti Park gondozza - mondta Antal Gábor.

A rehabilitáció, a tervek szerint 2014 január végén fejeződik be.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre