Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Telepengedélyek környezetvédelmi tervfejezetének készítése

2013.05.27.Telepengedélyezési eljárások, telepengedély kérelmek környezetvédelmi tervfejezete az 57/2013. (II.27.) Korm.rendelet alapján. Az Enviroinvest Zrt. több telepengedélyhez kapcsolódó környezetvédelmi tervfejezetet készített.

Telepengedély kérelem jogi háttere

A telepengedéllyel, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II.27.) Korm.rendelet hatályba lépésével a rendelet 2. sz. mellékletében 67. és 68. pont szerinti tevékenységet (nem veszélyes és veszélyes hulladék gyűjtését) végző vállalkozás kényszerült telepengedély kiadására irányuló kérelem benyújtására a jogszabály hatályba lépését követő 30 napon belül a rendelet 17 § (2) bekezdés alapján. Csak jóval később, a benyújtási határidő lejártát követően, 2013. július 3-án lépett hatályba a Kormány 248/2013. (VII.2.) Korm.rendelete az 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet módosításáról, amely alapján: „(3) Nem kell telepengedély kiadására irányuló kérelmet benyújtani azon nem veszélyes és veszélyes hulladék gyűjtési tevékenység folytatása esetén, amelyet annak gyakorlója a telepengedély alapján gyakorolható ipari és szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről szóló 80/1999. (VI.11.) Korm.rendelet alapján kiadott telepengedély, majd 2009. március 31-től a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 358/2008. (XII.31.) Korm.rendelet szerint bejelentés alapján végzett. Ebben az esetben a tevékenység folytatását 2013. január 1-től telepengedély hiányában is jogszerűnek kell tekinteni.”. A rendelet pontosította továbbá a 67. és 68. pontok szövegezését.

 

Telepengedély kérelemhez készítünk környezetvédelmi tervfejezetet

Az Enviroinvest Zrt. saját hulladékgazdálkodással érintett telephelyeinek telepengedélyeztetésén túl több megbízójának részére (pl. DUPAREC Papírbegyűjtő és Feldolgozó Kft.) készítette el sikerrel a telepengedély kérelemhez kötelezően csatolandó környezetvédelmi tervfejezetet a telephelyen folytatott tevékenység környezeti hatásaira vonatkozóan. Volt olyan partnerünk, akinek még az ajánlatkérési fázisban azzal a számukra jó hírrel tudtunk szolgálni, hogy a jogszabályváltozás nyomán már nem kötelesek telepengedély-kérelem benyújtására, megkímélve őket a felesleges anyagi ráfordítástól. Cégünk természetesen nem kizárólag hulladékgazdálkodási tevékenységet folytató vállalkozások számára nyújt segítséget a telepengedélyeztetéshez kapcsoló környezetvédelmi feladatok elvégzésével, hanem az ipari és szolgáltatói szektor többi képviselője számára is állunk rendelkezésre! Az Enviroinvest Zrt. által végzett hulladékgazdálkodási feladatokról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre