Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Üzemi kárelhárítási tervek elkészítése a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt részére hulladéklerakó telepek vonatkozásában

2013.05.30.Az Enviroinvest Zrt. elvégezte az FKF Zrt. üzemeltetésében lévő Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ és a Dunakeszi 2. sz. települési szilárd hulladéklerakó üzemi kárelhárítási terveinek felülvizsgálatát.

Kárelhárítási terv készítése

A 90/2007 (IV.26.) Korm. rendelet alapján kárelhárítási terv készítésére kötelezett üzemeknek azon túl, hogy rendelkezniük kell a káresemények elkerülésére irányuló, illetőleg annak bekövetkezése esetén a kárelhárításra irányuló tervvel, a szóban forgó tervet folyamatosan aktualizálni, valamint a tevékenységben bekövetkezett jelentős változások esetén, de legalább 5 éves időközönként felül kell vizsgálni.

 

Kárelhárítási terv felülvizsgálata

A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. pusztazámori és dunakeszi hulladéklerakó telepei esetében az időszakos felülvizsgálat esedékessége 2012-2013-ban volt. Az Enviroinvest Zrt. munkatársai a felülvizsgálat során megvizsgálták a kárelhárítási terv utolsó módosítása óta a telephelyi infrastruktúrákban, tevékenységben bekövetkezett változásokat és az érvényes jogszabályi előírásoknak megfelelően bővített tartalommal, új, egységes szerkezetbe foglalt kárelhárítási terveket készítettek a telephelyek számára. Azonosításra kerültek a felszíni és felszín alatti vizek, földtani közeg szempontjából kritikus pontok, a veszélyforrások, a tevékenységből eredően potenciális szennyező anyagok. Kijelölésre kerültek a védekezési helyek és eszközök, meghatároztuk a kárelhárítás módját, eszközeit, erőforrásigényét. Elkészítettük, illetve szükség szerint aktualizáltuk az együttműködési, lokalizációs és kárelhárítási műveleti terveket.

Fontos szempont volt a dokumentációk összeállításánál, hogy olyan anyagok kerüljenek összeállításra, amelyek havária helyzetben hasznos kézikönyvként, gyorsan elérhető és gyakorlati megoldást nyújtson a Megrendelő számára a telephelyre szabottan.

Az Enviroinvest Zrt. által végzett hulladékgazdálkodási feladatokról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre