Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Háromezer fát ültettek idén újszülötteknek 2013. december 10.

2013.12.10.A Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!" - akció keretében idén közel háromezer, a mozgalom indítása óta több mint tízezer facsemetét ültettek már el - ismertette kedden a gemenci erdőgazdaság.

A Gemenc Zrt. 2009 októberében indította el mozgalmát Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban. Azóta már összesen 14 megye 92 települése kapcsolódott a kezdeményezéshez.

A települési önkormányzatokkal kötött együttműködési szerződésben a Gemenc Zrt. vállalta, hogy évente, a született gyermekek számának megfelelően, térítésmentesen biztosítja a facsemetéket, valamint az ültetés során szakmai iránymutatást és felügyeletet nyújt az önkormányzatoknak.

Az erdőgazdaság minden esetben a települések tájegységének megfelelő őshonos csemetéket adományoz, a csemeték kiválasztásánál ügyelnek a helyi talajviszonyokra is. A jelentős aszály miatt a korábbi években adományozott csemeték 25 százaléka pusztult ki, ezeket minden esetben pótolta az erdőgazdaság.

A gemenci erdőgazdaság célja, hogy a felnövő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fához, az erdőhöz, ezáltal a természeti környezet védelméhez. A mozgalom emellett a kedvezőtlen klímaváltozás hatásának mérséklésére is felhívja a figyelmet. Az akció továbbra is nyitott, várja újabb települések jelentkezését.

Forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre