Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Stratégiai együttműködés a VM és a Magyar Természetjáró Szövetség között

2013.12.19.Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Természetjáró Szövetséggel.

A szerződést Fazekas Sándor tárcavezető és Garancsi István, a szövetség elnöke írta alá. A vidékfejlesztési miniszter elmondta: a természetjárás kiemelten fontos a magyar vidék szempontjából. Hozzátette: a megállapodás sok lehetőséget rejt a jövőben, ilyen például a Magyar Értéktár és a hungarikumok megismertetése, hiszen a közös munkának köszönhetően széles körben lehet népszerűsíteni és bemutatni a magyarság teljesítményét tükröző helyi termékeket, a tájegységekre jellemző sajátosságokat, egyedülálló értékeinket.

Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy tavaly közel 1,4 millió regisztrált látogatója volt a nemzeti parkoknak, nagy részük természetjáró. A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti park igazgatóságoknál 315 ökoturisztikai létesítmény működik, és összesen több mint 6 milliárd forintból zajlottak ökoturisztikai fejlesztések, amelyek a most megkötött együttműködés segítségével a jövőben még célirányosabbak lehetnek. A vidékfejlesztési miniszter az aláíráson kiemelte a helyi gazdaság és a turizmus kapcsolatának fontosságát.

Különösen fontosnak tartja a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, hogy a hiánypótló stratégiai megállapodást éppen abban az évben kötik meg a tárcával, amikor százéves évfordulóját ünnepli a szövetség. Garancsi István elmondta: céljuk a civil munka hatékonyságának növelése és a környezettudatos természetjárás erősítése. A szövetség elnöke kiemelten fontosnak tartja az ország hátrányos helyzetű településeinek bevonását a turisztikai életbe, és ezen keresztül az ország gazdasági vérkeringésébe.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

« vissza a környezetvédelmi hírekre