Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

A környezetügy jegyében szakmai együttműködést kötött a tárca a Miskolci Egyetemmel

2013.05.29.A környezetügyi szakmai képzés támogatása, erősítése érdekében együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Vidékfejlesztési Minisztérium két háttérintézménye: a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI), valamint az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

A megállapodás célja, hogy a környezetüggyel foglalkozó intézményeink tevékenységét naprakész tudományos ismeretek, értékelések segítsék. Az együttműködés emellett növeli az egyetem képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát. Közlemény.

A megállapodásnak köszönhetően megerősödhet a környezetjogi kutatások, a környezetügyi és a környezettudományi képzés intézményi háttere. Ezáltal a környezetvédelem területén növelhető a szakpolitikai döntési folyamatok tudományos megalapozottsága. A jól képzett szakemberek munkájának segítségével javul hazánk környezeti állapota.

Az egyetemi, kutatói és akadémiai erőforrások erősítik a tudományos életet, és biztosítják a különböző szakmai projektek megvalósítását – jelentette ki a megállapodás aláírásakor a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. Illés Zoltán emlékeztetett arra, hogy az együttműködésnek köszönhetően szorosabbá vált az eddig is jól működő szakmai kapcsolat a Miskolci Egyetemmel.

A környezetmérnöki szak komoly hagyományokra tekint vissza a Miskolci Egyetemen, emellett a felszín alatti vizek-, a levegő- és a zajvédelem kiemelt szerepet játszik a képzésekben – emelte ki az intézmény rektora. Patkó Gyula hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy a kutatási eredmények beépüljenek az oktatásba.

Az együttműködés keretében a NeKI és az OHÜ jogi gyakornoki programot indít annak érdekében, hogy a Miskolci Egyetem hallgatói a gyakorlatban is fejleszthessék elméleti tudásukat, valamint szakmai segítséget kapnak szakdolgozatuk és PhD munkájuk elkészítéséhez. Az egyetem közreműködik a szakterületek kutatásaiban, vizsgálataiban.

Illés Zoltán elmondta: a közeljövőben hasonló megállapodás aláírását tervezi a minisztérium és háttérintézményei a Magyar Tudományos Akadémia Központi Kémiai Kutatóintézetével, elsősorban a mérésekre és a technológiai fejlesztésekre fókuszálva.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

« vissza a környezetvédelmi hírekre