Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

A Hunext Kft. Rábapaty IV. bányája környezetvédelmi engedélyt kapott

2014.01.15.A Hunext Kft. „Rábapaty IV. kavics” védnevű bányájára vonatkozó környezeti hatásvizsgálati dokumentáció elkészítését és hatósági elfogadásában való közreműködést az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

A HUNEXT Kft. a 2013. évben kérelemmel fordult a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Veszprémi Bányakapitánysága felé „Rábapaty IV. kavics” védnevű bányatelkének megállapítására. A Veszprémi Bányakapitányság az ügyben folytatott hatósági eljárását felfüggesztette az illetékes környezetvédelmi hatóságnak a bánya tekintetében kiadott jogerős környezetvédelmi határozatáig.  Mivel a területen megvalósítani tervezett külszíni bányászati tevé­keny­ség a többször módosított 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet 1. sz. mellékletének 10. pontjában (egyéb bányászat 25 ha területnagyságtól külszíni bányászat esetén) foglalt értékhatár fölé esik, ezért környezeti hatásvizsgálat elvégzésére kötelezett.

A Beruházó a környezetvédelmi hatóság eljárásának megindításához és lefolytatásához szükséges környezeti hatásvizsgálati dokumentáció összeállításával az Enviroinvest Zrt.-t bízta meg. A környezeti hatásvizsgálati dokumentáció tartalmi elemei a 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet 6. sz. melléklete szerint lett összeállítva, majd benyújtásra került. A hatósági tényállás tisztázás és közmeghallgatás után az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség a hatásvizsgálati dokumentáció alapján 2014 januárjában környezetvédelmi engedélyt adott a Hunext Kft.-nek Rábapaty külterületén fektetendő „Rábapaty IV. kavics” védnevű bányájának.

Az Enviroinvest Zrt. által készített engedélykérelmi dokumentációkról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

« vissza a környezetvédelmi hírekre