Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

A Vasi Minerál Kft. Rábapaty I. bányája új környezetvédelmi engedélyt kapott

2013.11.20.A Vasi Minerál Kft. „Rábapaty I. kavics” védnevű bányájára vonatkozó környezeti hatásvizsgálati dokumentáció elkészítését és hatósági elfogadásában való közreműködést az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

A „Rábapaty I. kavics” védnevű bánya rendelkezett környezetvédelmi engedéllyel, de szükségessé váló a kapacitás bővítés miatt a környezetvédelmi engedély módosítására volt szükség. Az engedélymódosításhoz, mivel az eredeti engedeélyezett kapacitás több mint 25 %-kal változik, környezeti hatásvizsgálati eljárást kellett lefolytatni.

A Beruházó a környezetvédelmi hatóság eljárásának megindításához és lefolytatásához szükséges környezeti hatásvizsgálati dokumentáció összeállításával az Enviroinvest Zrt.-t bízta meg. A környezeti hatásvizsgálati dokumentáció tartalmi elemei a 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet 6. sz. melléklete szerint lett összeállítva, majd benyújtásra került. A hatósági tényállás tisztázás és közmeghallgatás után az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és VÍzügyi Felügyelőség a hatásvizsgálati dokumentáció alapján 2013 novemberében kiadta az új környezetvédelmi engedélyt a Vasi Minerál Kft.-nek „Rábapaty I. kavics” védnevű bányájának. Az engedélyezett tevékenység alá tartozik a kitermelt haszonanyag rakodása és szállítása, valamint a bányaterület rekultivációja.

Az Enviroinvest Zrt. által készített engedélykérelmi dokumentációkról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

« vissza a környezetvédelmi hírekre