Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Tüzépker Zrt. pápai telephelyén feltárt szénhidrogén szennyezés kármentesítési monitoring záródokumentáció

2013.10.24.A Tüzépker Zrt. pápai telephelyén kármentesítési monitoring záródokumentáció készítése sikeres volt, így lezárásra került a négy éven át tartó talajvíz kármentesítési monitoring. A kármentesítési monitoring záródokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

A Tüzépker Zrt. pápai telephelyén kialakult szénhidrogén erdetű talaj és talajvíz szennyezés miatt a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség négy éven át tartó kármentesítési monitoring végzését írta elő. A kármentesítési monitoring alatt az Enviroinvest Zrt. és alvállalkozója a Bálint Analitika Kft. végezte el a Tüzépker Zrt. számára a szükséges félévenkénti vizsgálatokat és elkészítette a féléves jelentéseket.

 

A 2010 és 2013 között zajlott kármentesítési monitoring lezárásaként az Enviroinvest Zrt. 2013 októberében elkészítette a kármentesítési monitoring záródokumentációját, amely a a felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2009 (VII. 21.) Korm. rendelet szerinti követelményeknek megfelelően történt. A vizsgált komponensek a kármentesítési monitoring alatt félévent történtek, TPH és BTEX komponensekre. Az elkészült dokumentáció a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség számára benyújtásra került.

 

Az Enviroinvest Zrt. által készített kármentesítési monitoring rendszerek üzemeltetéséről a referencia listát honlapunkon megtalálja.


« vissza a környezetvédelmi hírekre