Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai salak-pernye kazetták egységes környezethasználati engedélyének sikeres felülvizsgálata

2013.11.22.A Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai zagykazettákra vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata sikeres volt és a Zrt. megkapta az új egységes környezethasználati engedélyét. Az Enviroinvest Zrt. és az Ökono 2000 Kft. készítette el a felülvizsgálati dokumentációt.

A Bakonyi Erőmű Zrt.-t (8401 Ajka, Gyártelep) az Ajka I, II, III/A salak pernye kazettákkal, mint nem veszélyes hulladéklerakó üzemeltetésével összefüggő tevékenységek végzése miatt kiadott egységes környezethasználati engedélyének felülvizsgálata tárgyában eljárás indult. A felülvizsgálati dokumentációt az Ökono 2000 Kft. és az Enviroinvest Zrt. készítette el, a 12/1996. (VII. 4.) KTM rendelet 2. mellékletében meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelően.

A felülvizsgálati eljárás eredményesen lezárult, a vizsgált zagykazetták a jogszabályoknak megfelelően újabb öt évre megkapta egységes környezethasználati (IPPC) engedélyét. A felülvizsgálat készítői a dokumentáció elkészítésén túl részt vettek a hatósági ellenőrzésen, a hatósági egyeztetéseken és a közmeghallgatáson is.

 

Az Enviroinvest Zrt. által készített felülvizsgálatokról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

« vissza a környezetvédelmi hírekre