Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Felszín alatti víz monitoring, figyelőkutak vizsgálata, éves jelentések

2013.12.20.Ismét sikeresen hajtotta végre minden megbízója részére a második féléves felszín alatti víz monitoring vizsgálatokat és az eredményekről elkészítette a hatósági előírásoknak megfelelő éves jelentéseket az Enviroinvest Zrt.

 

A környezetvédelmi hatóság számos esetben ír elő az adott telephelyen folytatott tevékenység felszín alatti vízre gyakorolt hatásainak nyomon követése céljából felszín alatti víz monitoring végzésére kötelezést. Ezek a kötelezések lehetnek a 219/2004 (VII. 21) Korm. rendelet szerinti kármentesítési monitoring vagy az egység környezethasználati (IPPC) engedélyben meghatározott monitoring tevékenység vagy más a telephely működésével összefüggő környezetvédelmi hatósági engedélyben előírt monitoring kötelezés.

Az éves jelentések tartalmi követelményeit kármentesítési monitoring esetében a 219/2004 (VII. 21.) Korm rendelet 10 mellékletben meghatározottak szerint kell elkészíteni, míg más esetekben a monitoring tevékenységet előíró határozat rendelkező részében állapítják azt meg.

2013. évében sikerrel végeztük el többek között a Bakonyi Erőmű Zrt. balinkai bányaüzemeinek, ajkai és inotai zagytározóinak területén, az AJKA-ÖKO Kft. ajkai hulladéklerakója környezetében telepített figyelőkutak és Tüzépker Zrt. pápai és sárvári telephelyein található monitoring kutak vizsgálatait valamint készítettük el ezen monitoring rendszerek éves jelentéseit.

Az Enviroinvest Zrt. által végzett monitoringokról e a referencia listát honlapunkon megtalálja.

 

 


« vissza a környezetvédelmi hírekre