Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Sikeres volt a környezeti kármentesítés

2014.01.15.A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Ipacsfa úti telephelyén feltárt szénhidrogén szennyeződés környezeti kármentesítése sikeresen befejeződött. A kármentesítést Enviroinvest Zrt. és partnerei végezték el.

Az Enviroinvest Zrt. a FKF Zrt. Ipacsfa utcai telephelyén 2012-2013 évben a környezeti kármentesítést végzett. A munkálatok során a területen feltárt talaj szennyeződést a Zrt. állandó partnerei segítségével kiemelték és elszállították. A kialakult munkagödör falából folyamatosan ellenőrző mintavételekre került sor mindaddig míg a szennyezés a területre megállapított kármentesítési határérték alá nem csökkent. A kitermelt talaj helyére tiszta föld került. A terület helyreállítási munkálatai során kis területen útburkolati munkákat is végezni kellett.

A területen a felszín alatti vizek minőségének megfigyelésére 3 db kútból álló monitoring rendszer került kiépítésre.  A beavatkozás időtartalma alatt felszín alatti víz mintavételre került sor.

A munkálatok végeztével társaságunk elkészítette a beavatkozásról a záródokumentációt melyet határidőre benyújtott a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőségre. A felügyelőség a munkálatok megfelelőségének ellenőrzése céljából fúrásos mintavételt végzett a területen. A hatósági mintavétel eredménye a beavatkozás sikerességét mutatta és a beavatkozást után a területre környezeti utómonitoringját írta elő.

 

Az Enviroinvest Zrt. által végzett kármentesítésekről a referencia listát honlapunkon megtalálja.

« vissza a környezetvédelmi hírekre