Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

BAT szempontú értékelés

2013.06.27.A Dorlin-System Kft. az Enviroinvest Zrt.-t bízta meg, hogy készítse el a fejlesztési célú projekt elemek megvalósítást követő BAT (elérhető legjobb technika) szempontok szerinti vizsgálatát.

A Dorlin-System Kft. az Új Széchenyi Terv keretében szervezett Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében eszközbeszerzést hajtott végre, melynek keretében a cég vállalta a BAT (elérhető legjobb technika) önkéntes alkalmazását.

A cég 3 db speciális felépítménnyel rendelkező terepjáró gépjárművet szerzett be, mely elemek megvalósulást követő BAT szempontú vizsgálatát az Enviroinvest Zrt. végezte el 2013 júniusában. A dokumentáció elkészítésekor a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005 (XII. 25.) Korm. rendelet 9. melléklete szerinti szempontokat vettük figyelembe.

A fejlesztési projekt célja, hogy ezeket a gépjárműveket lakóautóként használva a turisták megismerhessék Magyarország Dél-alföldi régiójának nevezetességeit és látványosságait. A gépjárművek alkalmasak arra, hogy megoldható legyen az étkezés, tisztálkodás, kerékpárok és csomagok tárolása.

Az Enviroinvest Zrt. által készített Fejlesztési Projekthez tartozó technológia BAT szempontú értékelése alapján a Dorlin-System által megvásárolt gépjárművek és a kapcsolódó tevékenység megfelenek a fent említett Korm. rendeletben támasztott követelményeknek.

« vissza a környezetvédelmi hírekre