Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Hulladékgazdálkodási engedély-kérelmi tervdokumentáció készítése az AJKA-ÖKO Kft. részére

2013.09.16.Az AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. egységes környezethasználati engedélye hulladékgazdálkodási vonatkozású előírásainak részbeni módosítása céljából a szükséges hulladékgazdálkodási engedély-kérelmi tervdokumentáció elkészítését az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

Az AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. kezdeményezni kívánta az egységes környezethasználati engedélye hulladékgazdálkodási vonatkozású előírásainak részbeni módosítását: az engedély hulladékkezelési tevékenységre vonatkozó érvényességi dátumának meghosszabbítását, valamint meghatározott EWC kódú hulladékok engedélyben szereplő mennyiségének növelését.

A módosítani kívánt egységes környezethasználati engedélyben a nem veszélyes hulladék kezelési tevékenységet a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 14. § (2) bekezdés, a lerakással, valamint a hulladéklerakóval kapcsolatos egyes szabályokról és feltételekről szóló 20/2006. (IV.5.) KvVM rendelet és a települési hulaldékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 213/2001. (XI.14.) Korm.rendelet alapján engedélyezte korábban a Felügyelőség.

Időközben jogszabály változások történtek, a módosítási kérelem benyújtásakor már a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) volt hatályban. A korábbi hulladékgazdálkodásról szóló törvény alapján kiadott hulladékgazdálkodási engedélyekre vonatkozó módosítási kérelmeket 2013. január 01-ét követően a Ht. felhatalmazása alapján megalkotott, a hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételéről, valamint hatósági engedélyezésről szóló 439/2012. (XII.29.) Korm.rendeletben foglalt követelmények szerint összeállított engedélykérelem elbírálását követően, új engedély kiadása mellett van a Felügyelőségeknek módjában elbírálni. 

Az Enviroinvest Zrt. a fentiekre figyelemmel készítette el az AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. ajkai nem veszélyes hulladéklerakón folytatott hulladék kezelési tevékenységének hulladékgazdálkodási engedély-kérelmi tervdokumentációját, amelynek összeállításánál a hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételéről, valamint hatósági engedélyezéséről szóló 439/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet előírásait vettük alapul.

Az elkészített tervdokumentáció benyújtásra került a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség részére. A környezetvédelmi hatóság az engedély-kérelmet elfogadta, az új hulladékgazdálkodási engedélyt a meglévő egységes környezethasználati engedélyt módosító határozat formájában, annak részeként adta meg. Az AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. a megváltozott, hatályos hulladékgazdálkodási jogszabályoknak és módosított egységes környezethasználati engedélyében foglalt előírásoknak megfelelően végzi hulladékgazdálkodással kapcsolatos tevékenységét.

Az Enviroinvest Zrt. által készített engedélykérelmi dokumentációkról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre