Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Környezetvédelmi megállapodást kötött a NAV és a KSZGYSZ

2012.01.05.Együttműködési megállapodást kötött a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ), valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a két szervezet ezzel is kifejezi szándékát a környezetvédelmi szabályozás végrehajtására, elősegítve a környezet összehangolt védelmét, valamint a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését.

A két szervezet szerdai közös közleménye szerint a megállapodás az újév első napján lépett hatályba: együttműködése során a két szervezet vállalja, hogy saját eszközeivel elősegíti a környezethasználók és a környezet védelme érdekében működő szervezetek jogkövető magatartását, a környezetvédelmi jogszabályok betartását. Megállapodtak abban is, hogy céljaikat egyrészt jogi, hatósági eszközökkel, másrészt szakmai tevékenységgel, egymást erősítve végzik és a kitűzött cél elérése érdekében rendszeresen egyeztetnek.
A felek különös figyelmet kívánnak szentelni a hatósági, jogalkalmazási gyakorlatban jelentkező nehézségek tisztázására, valamint az egyes hulladékkezeléssel foglalkozó szervezetekre vonatkozó ellenőrzési protokollok kidolgozására. Emellett kiemelt cél a rendszeres konzultációs formák kialakítása és fenntartása, valamint az egyes szakmai képzéseken, konferenciákon való kölcsönös részvétel, szakmai anyagok, kiadványok cseréje.
A tájékoztatás szerint a megállapodás arra is lehetőséget ad, hogy a környezetvédelmi tárgyú jogszabályok tervezetének véleményezése során a felek konzultáljanak. Kiemelt jelentőségű ügyek esetén közös eseti munkacsoportot is létrehozhat a feladat végrehajtására a NAV és a KSZGYSZ.

forrás: MTI

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre