Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Folyamatosan bővül a szelektív hulladékgyűjtés az általános iskolákban

2015.03.02.A PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok március 1-jétől használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezőgépeket és kamerákat is gyűjthetnek - hívta fel a figyelmet a PontVelem Nonprofit Kft. hétfőn.

Tájékoztatásuk szerint a PontVelem Okos program játékos formában, értékes nyereményekkel ösztönzi a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására.

A programban részt vevő diákok eddig használt elemeket, kisakkumulátorokat, illetve használt mobiltelefonokat és italos alu-dobozokat gyűjthettek. Március 1-jétől már e-kütyüket - PDA, tablet, digitális fényképezőgép, digitális kamera, GPS navigációs készülék - is lehet gyűjteni.

A közlemény szerint már csaknem 1000 általános iskola 30 ezer diákja, valamint csaknem 2000 osztálya regisztrált a programba.

Tavaly startolt a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő program. A diákok a szelektív gyűjtés és a játékos tanulás mellett szórakoztató akciókban, játékokban vehetnek részt, illetve a gyűjtött pontjaikból a SegítsVelem-Adni jó! kezdeményezés keretében támogathatnak kiemelt célokat.

 

Forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre