Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

A Marcal újjáéledését vizsgálja a Reflex

2012.01.07.A vörösiszap-katasztrófa által érintett Marcal folyó táplálékláncát vizsgálja az idén a győri Reflex Környezetvédő Egyesület környezetvédelmi program keretében, amelyhez mintegy 2 millió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázatán.

A szeptember végéig tartó program másik fontos eleme a környező települések lakóinak szemléletformálása, amely a folyó revitalizációs folyamatában aktív részvételre ösztönzi az érintetteket. Fórumokat tartanak önkormányzati vezetőknek, civil szervezeteknek a folyó védelméről, az elkerülendő szennyezőforrásokról, a diákoknak pedig iskolai vetélkedőket szerveznek, amelyeknek fő témája a Marcal lesz - mondta Lajtmann József, az egyesület elnöke.

A Reflex előzetes vizsgálatokat már végzett a Marcalt tápláló észak-bakonyi vízfolyásokon, ahol nem tapasztalták a tápláléklánc sérülését. Ez évben a Marcal teljes szakaszán végeznek méréseket. Kontrollálják, hogy miként épül fel a tápláléklánc az apró élőlényektől a ragadozó halakig. A mérések eredményei a folyót érintő későbbi beavatkozásoknál hasznosulhatnak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatása a program költségeinek 75 százalékát fedezi, a fennmaradó 25 százalék az egyesületi önerő.

forrás: greenfo

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre