Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Új szennyvíztisztító-telepet adtak át Budakeszin

2015.09.26.Átadták az új szennyvíztisztító-telepet Budakeszin szombaton, a nettó 3,7 milliárd forint összköltségű beruházás csaknem 94 százalékát európai uniós támogatás fedezte - közölte a Budakeszi Polgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint több mint 20 kilométernyi új csatornahálózattal, valamint korszerű, membrántechnológiával működő szennyvízteleppel gazdagodott a település.

A beruházás eredményeképp csaknem 850 családnál vált elérhetővé a vezetékes csatornaszolgáltatás, elsősorban a makkosmáriai városrészben - írják.

A közlemény idézi Csutoráné Győri Ottilia polgármestert, aki a szombati zárórendezvényen elmondta: a korábbi szennyvízkezelési koncepció újragondolásának és az alapos előkészítő munkának köszönhetően 30-ról 6 százalékra csökkent az önkormányzati önrész mértéke, ami mintegy félmilliárd forint megtakarítást eredményezett a városnak. Így sem hitelfelvételre, sem lakossági hozzájárulásra nem volt szükség a beruházás sikeres megvalósításához - tette hozzá a polgármester a közlemény szerint.

 

Forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre