Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Hulladéklerakókat rekultiválnak Somogy megyében

2015.10.28.Európai uniós támogatással, csaknem 12 milliárd forint ráfordítással 52 hulladéklerakót rekultiválnak az év végéig Somogy megyében - közölte a több mint száz önkormányzatot tömörítő Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás az MTI-vel.

A Kaposvár gesztorságával létrejött társulás egy új, komplex hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítását, valamint a területén lévő felhagyott lerakók rekultivációját tűzte ki célul – ismertették a közleményben. Emlékeztettek: a program keretében 2013 végéig 28 hulladéklerakót már visszaadtak a természetnek.

A rekultiváció második ütemében a felhagyott lerakók egy részét teljesen megszüntetik, a többségüket biztonságos szigetelő réteggel borítják, hogy az esővíz ne mossa a talajba a szennyező anyagokat. A munkálatok eredményeként a szemétdombok helyén növényekkel beültetett, a tájba illeszkedő terület lesz. A csaknem 12 milliárdos program 100 százalékos támogatással valósul meg.

Az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló komplex hulladékgazdálkodási rendszer része az október elején Kaposváron átadott, nettó 6,3 milliárd forintból megépült hulladékkezelő központ. A hulladéklerakók rekultiválására eddig 2,1 milliárd forintot költött a társulás.

 

Forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre