Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Megvan az új energiaügyi államtitkár

2012.01.26.Kovács Pál eddigi helyettes államtitkár váltja február 1-jével a megbízatásáról a tavaly év végével lemondó Bencsik Jánost az energiaügyi államtitkári poszton.

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, amely megállapítja, hogy államtitkári kinevezése miatt január 31-én megszűnik Kovács Pál helyettes államtitkári megbízatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM). Az államtitkári kinevezéséről szóló határozatot várhatóan a következő napokban hirdeti ki Schmitt Pál köztársasági elnök.

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár december elején közölte, hogy lemond, megbízatása december 31-én szűnt meg. Az Origo internetes portál akkor arról írt, hogy a fideszes politikus a rezsiköltségek befagyasztására vonatkozó kormányzati intézkedésekkel magyarázta távozását. Ezt megerősítve Facebook-oldalán Bencsik János úgy fogalmazott: a rezsibefagyasztásnál van igazságosabb és ellátásbiztonsági szempontból is szerencsésebb megoldás, de tudomásul vette, hogy javaslata elvérzett, a kormány által támogatott megoldáshoz ugyanakkor "nem rendelkezik kellő felkészültséggel".

Utódja, Kovács Pál 2010 óta az NFM energiaügyi helyettes államtitkára volt, innen lép most előre. Pályája elején a Paksi Atomerőműnél dolgozott, majd évekig atomenergetikai szakértő volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD atomenergia-ügyi ügynökségénél, illetve 2009-től a szaktárca energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre