Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Almásfüzitői erőmű engedélyeztetésének nemzetközi közmeghallgatása

2012.02.17.Az Almásfüzitőre tervezett kombinált ciklusú gázturbinás erőmű környezeti hatásvizsgálatához és egységes környezethasználati engedélyeztetéséhez kapcsolódóan nemzetközi közmeghallgatásra került sor.

A Bakonyi Erőmű Zrt. több éve tervezi, hogy egy korszerű kombinált ciklusú gázturbinás erőmű létesítését az almásfüzitői telephelyén. Az engedélyezési eljárás nemzetközi közmeghallgatására 2012. február 16-án került sor a szlovákiai Iža (Izsa) település Faluházában. A hatóság, a tervező és az engedélyezési dokumentációt készítők képviselői ismertették az eljárás folyamatát, a tervezett erőmű célját, technológiáját és várható környezeti hatásait. Az Enviroinvest Zrt. képviseletében Kovács Árpád László részletes előadást tartott az engedélyezési dokumentáció megállapításairól. A megjelent szakértők válaszoltak az előadáson megjelentek kérdéseikre. A közmeghallgatás hanganyaga hamarosan meghallgatható lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Az Enviroinvest Zrt. által készített környezetvédelmi engedélyezési munkákról a referencia listát honlapunkon megtalálja.

 

« vissza a környezetvédelmi hírekre