Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalkozási díjakra

2012.02.22.Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalat, illetve az energiahatékony vállalat címre - közölte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Iroda az MTI-vel.

A vállalkozások energiahatékonyságában rejlő lehetőség a teljes magyarországi energiamegtakarítás egyharmada - tájékoztatta az Iroda az MTI-t.

A VEP-et 2011 márciusában az Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete Egyesülés - IPENERG, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem indította azzal a céllal, hogy 2020-ig 200 megawatt erőművi termelésnek megfelelő energiamegtakarítást érjenek el a programhoz csatlakozók.

A Virtuális Erőmű Program célja összegyűjteni, rendszerezni, számszerűsíteni és közzétenni a vállalkozások eredményeit az energiahatékonyság terén. Az adatok olyan tudásbázist jelentenek, amelyből a vállalkozások ötleteket kaphatnak az energia felhasználás ésszerűsítéséhez.

Az energiahatékonysági kiválósági pályázathoz elsőként kis- és középvállalkozások csatlakoztak. A VEP által összeállított szakmai kérdőíven "végigmenve" szembesültek azzal, hogy milyen széleskörű, beruházást nem igénylő lehetőségek állnak rendelkezésükre a vállalkozásuk energiahatékonyságának növelésére.

forrás: MTI

« vissza a környezetvédelmi hírekre