Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Hulladékgazdálkodási szolgáltatásaink

Hulladékgazdálkodási cél

Az iparosodás, az urbanizáció, a fogyasztói társadalom kifejlődése és az életszínvonal emelkedése fokozatosan vezettek és vezetnek a települési szilárd hulladék mennyiségének növekedéséhez. A települési szilárd hulladék elhelyezése költséges, veszélyes, ezen kívül területeket von el más, hasznosabb tevékenységektől. A hulladék megfelelő helyre jutását jól tervezett hulladékgazdálkodási rendszerek keretén belül lehet megoldani.

Fentiek miatt kiemelt hulladékgazdálkodási cél, hogy csupán a tovább már semmilyen módon nem hasznosítható hulladék kerüljön deponálásra. Az újrahasznosítható hulladék kiválogatása (szelektív hulladékgyűjtés) csökkenti a lerakásra kerülő hulladék mennyiségét, az újrahasznosítás pedig mind gazdasági, mind pedig környezetvédelmi szempontból előnyös tevékenységnek tekintendő.

 

hulladéklerakó építés

Hulladékgazdálkodási referencia

Az ENVIROINVEST Zrt. részt vett az ország több hulladéklerakójának tervezésében, engedélyeztetésében, és jelenleg több hulladéklerakó napi működéséhez lát el környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási feladatokat. Partnereink között találhatók települési szilárdhulladék lerakók, inert hulladék lerakók és veszélyes hulladék lerakó, -ártalmatlanító telephelyek is.

Több éves gyakorlattal rendelkezünk a települési szilárd hulladéklerakó (B3 kategória) esetében a 20/2006. (IV.5.) KvVM rendelet által előírt hulladék összetétel vizsgálat elvégzése vonatkozásában.

 

A hulladéklerakók tervezése és engedélyeztetése mellett foglalkozunk illegálisan lerakott hulladék káros hatásainak felmérésével (Tényfeltárás, Kármentesítés), megszűntetésével is.

 

Hulladékgazdálkodási terv

A hulladékgazdálkodási rendszerben szereplő szervezetek (mind Önkormányzatok, mind ipari szervezetek) számára vállaljuk hulladékgazdálkodási tervek készítését, koncepciók kidolgozását, valamint a meglévő hulladékgazdálkodási tervek aktualizálásának elkészítését. A hulladékgazdálkodási terv tartalmi követelményeit jogszabály határozza meg.

Számos ipari résztvevő hulladékgazdálkodási problémájára találtunk már megoldást, akár a keletkező hulladék mennyiségének csökkentésével, akár gazdaságosabb ártalmatlanításával, akár a hulladékot nyersanyagnak tekintő szereplő felkutatásával.

 

Hulladékgazdálkodási szolgáltatásaink

A hulladékgazdálkodási irányelvek változását figyelemmel követve az ENVIROINVEST Zrt. keresi a hulladékból előállítható másodnyersanyagok kinyerésének, előállításának lehetőségeit. Hulladékgazdálkodási üzletágunk már évek óta sikerrel végzi az elektronikai hulladék begyűjtését, és a kinyerhető másodnyersanyagok értékesítését.

Az ENVIROINVEST Zrt. komoly előkészítő munkát folytat a keletkező lakossági és ipari eredetű hulladék hasznosítási lehetőségeinek kiaknázására.

 

A hulladékgazdálkodási feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatásaink körében tehát az Enviroinvest Zrt. az alábbi feladatokat vállalja:

  • hulladéklerakók tervezése;
  • hulladéklerakók engedélyeztetése;
  • hulladék összetétel vizsgálat;
  • illegális hulladék felmérése, ártalmatlanítása;
  • hulladékgazdálkodási tervek készítése;
  • hulladékgazdálkodási feladatok ellátása;

 

Amennyiben kérdése van, vagy árajánlatot kérne, forduljon tanácsadóinkhoz!

 

Vissza a Környezetvédelmi feladatok oldalra