Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Egységes környezethasználati engedély megszerzése, környezeti felülvizsgálat

Az Enviroinvest Zrt. munkatársai nagy gyakorlattal rendelkeznek az egységes környezethasználati engedélyek megszerzésében, hatásvizsgálatok lefolytatásában, környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési dokumentációk elkészítésében és környezeti felülvizsgálatában, továbbá rendelkeznek az elkészítéshez szükséges szakértői engedélyekkel. Amennyiben kérdése van, vagy árajánlatot kérne, forduljon tanácsadóinkhoz!

 

Egységes környezethasználati engedély jogi háttere

A 314/2005. (XII.25.) Kormány rendelet 1 és 2.. számú mellékleteiben együttesen szereplő, 2. számú mellékletben szereplő, illetve 2. és 3. számú mellékleteiben egyaránt szereplő tevékenységek megkezdéséhez (pl.: energiaipari, vegyipari és hulladékkezelési létesítmények) egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) megszerzése szükséges, melyet az illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi  felügyelőségnél szükséges kezdeményezni megfelelő tartalmú, feljogosítással rendelkező szakértő által elkészített engedélykérelem benyújtásával.

 

Egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) és eljárása

Az egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) kiadásának előfeltétele környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás lefolytatása, amely során a tervezett tevékenység hatását vizsgáljuk valamennyi környezeti elemre.

Felhívjuk kedves leendő ügyfeleink figyelmét, hogy az egységes környezethasználati engedély (IPPC engedély) megszerzése érdekében lefolytatott környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati eljárás időigényes folyamat, akár 1-2 hónapig is eltarthat.

 

Egységes környezethasználati engedély környezeti felülvizsgálata

Az Enviroinvest Zrt. vállalja bármely, a 314/2005. (XII.25.) Kormány rendelet hatálya alá tartozó tevékenység hatásvizsgálati és egységes környezethasználati eljárásának lefolytatását, az egységes környezethasználati engedély megszerzését és a környezethasználati engedély részleges vagy teljes környezeti felülvizsgálatát. A teljes körű környezeti felülvizsgálat során a felülvizsgált tevékenység környezeti elemekre gyakorolt hatását vizsgáljuk a legutóbbi öt évben.

 

 

Amennyiben felkeltettünk a figyelmét vagy további információra lenne szüksége az egységes környezethasználati engedéllyel, engedélyeztetéssel kapcsolatban, kérem keresse tanácsadóinkat vagy kérjen árajánlatot!

 

Fontosabb referenciáink:

    • Bakonyi Erőmű Zrt.
    • AES Borsodi Energetikai Kft.
    • Avar Ajka Városgazdálkodási Kft. (ajkai települési hulladéklerakó)
    • Duna-Dráva Cement Kft.
    • Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft.