Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Környezeti hatásvizsgálati eljárás, környezeti hatástanulmány

Amennyiben a területileg illetékes környezetvédelmi és természetvédelmi  felügyelőség környezeti hatásvizsgálati vagy egységes környezethasználati engedélyezési eljárás lefolytatását írta elő a környezetvédelmi engedély vagy az egységes környezethasználati engedély megszerzéséhez, forduljon bizalommal az Enviroinvest Zrt.-hez. Vállaljuk a környezeti hatásvizsgálati vagy az egységes környezethasználati engedély kérelem elkészítését.

További információért, illetve árajánlat kéréséhez vegye fel tanácsadóinkkal a kapcsolatot!

 

Környezeti hatásvizsgálat jogi háttére

Meghatározott tevékenységek, fejlesztések megkezdése előtt a környezetvédelmi engedély megszerzéséhez környezeti hatásvizsgálati eljárást kell lefolytatni, amely megkezdéséhez környezeti hatástanulmányt  kell benyújtani a környezetvédelmi hatóságnak.

A környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet szabályozza a környezeti hatásvizsgálati eljárás menetét, a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit.

 

Környezeti hatásvizsgálati eljárás

A környezeti hatásvizsgálati eljárás a környezeti hatásvizsgálatra kötelezett tevékenységnek a környezeti elemekre (földre, levegőre, vízre, élővilágra, épített környezetre), a környezeti elemek rendszereire, folyamataira, szerkezetére való hatásainak, továbbá az előbbi hatások következtében az érintett népesség egészségi állapotában, valamint társadalmi, gazdasági helyzetében várható változásoknakaz egyes esetek sajátosságainak figyelembevételével történő meghatározására, valamint a tevékenység ennek alapján történő engedélyezhetőségére terjed ki.

A tervezett környezeti hatásvizsgálatra kötelezett tevékenységnek várható hatásainak meghatározását a tevékenység egyes szakaszai (telepítés, megvalósítás vagy üzemelés, felhagyás) szerint megkülönböztetve kell elvégezni.

 

Környezeti hatástanulmány

A környezeti hatásvizsgálat eredményeit a környezeti hatástanulmány mutatja be.

A környezeti hatástanulmány általános tartalmi követelményeit a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 6. számú melléklete tartalmazza. A környezeti hatástanulmányt csak környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői jogosultsággal rendelkező szakértő készítheti el.

 

Amennyiben felkeltettünk a figyelmét vagy további információra lenne szüksége az környzeti hatásvizsgálati eljárással  kapcsolatban, kérem keresse tanácsadóinkat vagy kérjen árajánlatot!

 

Fontosabb referenciáink:

  • Bakonyi Erőmű Zrt.
  • Continental Teves Mo. Kft.
  • Avar Ajka Városgazdálkodási Kft. (ajkai települési hulladéklerakó)
  • Baumax Magyarország Zrt.
  • Sealed Air Magyarország Kft.
  • Nagy-Ok Trade Állatjóléti Kft.