Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Környezetvédelmi engedély megszerzése, környezetvédelmi felülvizsgálata

Az Enviroinvest Zrt. munkatársai nagy gyakorlattal rendelkeznek környezetvédelmi engedélyek megszerzésében, hatásvizsgálatok lefolytatásában, környezeti hatásvizsgálati dokumentációk elkészítésében és környezetvédelmi felülvizsgálatában, továbbá rendelkeznek az elkészítéshez szükséges szakértői engedélyekkel. Amennyiben kérdése van, vagy árajánlatot kérne, forduljon tanácsadóinkhoz!

 

Környezetvédelmi engedély jogi háttere

A 314/2005. (XII.25.) Kormány rendelet 1. és 3. mellékletében szerepő tevékenységek megkezdéséhez (pl.: intenzív állattartó telep, vegyi üzem, bevásárlóközpont létesítése) környezetvédelmi engedély megszerzése szükséges, melyet az illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi  felügyelőségnél szükséges kezdeményezni megfelelő tartalmú, feljogosítással rendelkező szakértő által elkészített engedélykérelem benyújtásával.

 

Környezetvédelmi engedély megszerzése, hatásvizsgálati eljárás

A környezetvédelmi engedély megszerzésének előfeltétele Környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása, amely során a tervezett tevékenység hatását vizsgáljuk valamennyi környezeti elemre.

Felhívjuk kedves leendő ügyfeleink figyelmét, hogy a környezetvédelmi engedély megszerzése érdekében lefolytatott Környezeti hatásvizsgálat időigényes folyamat, akár 1-2 hónapig is eltarthat.

 

Környezetvédelmi engedély környezetvédelmi felülvizsgálata

Az Enviroinvest Zrt. vállalja bármely, a 314/2005. (XII.25.) Kormány rendelet hatálya alá tartozó tevékenység hatásvizsgálati eljárásának lefolytatását, a környezetvédelmi engedély megszerzését és a környezetvédelmi engedély részleges vagy teljes környezetvédelmi felülvizsgálatát. A teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálat során a felülvizsgált tevékenység környezeti elemekre gyakorolt hatását vizsgáljuk a legutóbbi öt évben.

 

 

Amennyiben felkeltettünk a figyelmét vagy további információra lenne szüksége a környezetvédelmi engedéllyel, engedélyeztetéssel kapcsolatban, kérem keresse tanácsadóinkat vagy kérjen árajánlatot!

 

Fontosabb referenciáink:

    • Bakonyi Erőmű Zrt.
    • Continental Teves Mo. Kft.
    • Avar Ajka Városgazdálkodási Kft. (ajkai települési hulladéklerakó)
    • BauMax Magyarország Zrt.
    • Sealed Air Magyarország Kft.