Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

környezetvédelmi tanácsadási üzletág hírei

Ezen az oldalon olvashatja az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt. környezetvédelmi tanácsadási üzletágának híreit, eredményeit.

 

A Hunext Kft. Rábapaty IV. bányája környezetvédelmi engedélyt kapott

A Hunext Kft. „Rábapaty IV. kavics” védnevű bányájára vonatkozó környezeti hatásvizsgálati dokumentáció elkészítését és hatósági elfogadásában való közreműködést az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

 

Sikeres volt a környezeti kármentesítés

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Ipacsfa úti telephelyén feltárt szénhidrogén szennyeződés környezeti kármentesítése sikeresen befejeződött. A kármentesítést Enviroinvest Zrt. és partnerei végezték el.

 

Felszín alatti víz monitoring, figyelőkutak vizsgálata, éves jelentések

Ismét sikeresen hajtotta végre minden megbízója részére a második féléves felszín alatti víz monitoring vizsgálatokat és az eredményekről elkészítette a hatósági előírásoknak megfelelő éves jelentéseket az Enviroinvest Zrt.

 

Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai salak-pernye kazetták egységes környezethasználati engedélyének sikeres felülvizsgálata

A Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai zagykazettákra vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata sikeres volt és a Zrt. megkapta az új egységes környezethasználati engedélyét. Az Enviroinvest Zrt. és az Ökono 2000 Kft. készítette el a felülvizsgálati dokumentációt.


A Vasi Minerál Kft. Rábapaty I. bányája új környezetvédelmi engedélyt kapott

A Vasi Minerál Kft. „Rábapaty I. kavics” védnevű bányájára vonatkozó környezeti hatásvizsgálati dokumentáció elkészítését és hatósági elfogadásában való közreműködést az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

 

Hulladékgazdálkodási engedély-kérelmi tervdokumentáció készítése az AJKA-ÖKO Kft. részére

Az AJKA-ÖKO Városüzemeltetési és Vagyonkezelési Kft. egységes környezethasználati engedélye hulladékgazdálkodási vonatkozású előírásainak részbeni módosítása céljából a szükséges hulladékgazdálkodási engedély-kérelmi tervdokumentáció elkészítését az Enviroinvest Zrt. sikeresen teljesítette.

 

Felszín alatti víz monitoring, figyelőkutak vizsgálata

Ismét sikeresen hajtotta végre minden megbízója részére az első féléves felszín alatti víz monitoring vizsgálatokat az Enviroinvest Zrt.

 

BAT szempontú értékelés

A Dorlin-System Kft. az Enviroinvest Zrt.-t bízta meg, hogy készítse el a fejlesztési célú projekt elemek megvalósítást követő BAT (elérhető legjobb technika) szempontok szerinti vizsgálatát.

 

Üzemi kárelhárítási tervek elkészítése a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt részére hulladéklerakó telepek vonatkozásában

Az Enviroinvest Zrt. elvégezte az FKF Zrt. üzemeltetésében lévő Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ és a Dunakeszi 2. sz. települési szilárd hulladéklerakó üzemi kárelhárítási terveinek felülvizsgálatát.

 

Telepengedélyek környezetvédelmi tervfejezetének készítése

Telepengedélyezési eljárások, telepengedély kérelmek környezetvédelmi tervfejezete az 57/2013. (II.27.) Korm.rendelet alapján. Az Enviroinvest Zrt. több telepengedélyhez kapcsolódó környezetvédelmi tervfejezetet készített.

 

Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervek készítése az ENVIROINVEST Zrt-nél

Az Enviroinvest Zrt. több közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervet is készített a 438/2012. (XII.29.) Korm. rendelet szerint.

 

Sikeres környezeti vizsgálat lefolytatása

Csákvár nagyközség településrendezési tervének és helyi építési szabályzatának módosításához szükséges környezeti vizsgálatot sikeresen lefolytatta az Enviroinvest Zrt.

 

Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ új egységes környezethasználati engedélyt kapott

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központra vonatkozóan egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata után a PRHK megkapta az új módosított egységes környezethasználati engedélyét. A felülvizsgálati dokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

 

Avar Ajka Kft. hulladéklerakójának egységes környezethasználati engedélyének sikeres felülvizsgálata

Az „AVAR AJKA” Városgazdálkodási Kft. hulladéklerakójára vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata sikeres volt és a Kft. megkapta az új egységes környezethasználati engedélyét. A felülvizsgálati dokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

 

Bakonyi Bioenergia Kft. tüzelőberendezéseinek egységes környezethasználati engedélyének sikeres felülvizsgálata

A Bakonyi Bioenergia Kft. tüzelőberendezéseire vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata sikeres volt és a Kft. megkapta az új egységes környezethasználati engedélyét. Az Enviroinvest Zrt. Ökono 2000 Kft. készítette el a felülvizsgálati dokumentációt.

 

Bakonyi Erőmű Zrt. Ajkai Hőerőmű egységes környezethasználati engedélyének sikeres felülvizsgálata

Bakonyi Erőmű Zrt. Ajkai Hőerőműre vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata tárgyában az eljárás lezárult. Az Erőmű megkapta egységes környezethasználati engedélyét.

 

Vízjogi létesítési engedélyt kapott a Bakonyi Erőmű Zrt. vízkezelő rendszere

A Bakonyi Erőmű Zrt. megkapta vízjogi létesítési engedélyét az 1961/2 hrsz.-ú ingatlanjára tervezett vízkezelő rendszerére.

 

Bakonyi Erőmű Zrt. Ajkai Hőerőmű egységes környezethasználati engedélyének felülvizsgálata

Bakonyi Erőmű Zrt. Ajkai Hőerőműre vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata tárgyában eljárás indult. A felülvizsgálati dokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

 

Bakonyi Erőmű Zrt. salak-pernye kazettáinak egységes környezethasználati engedélyének felülvizsgálata

Bakonyi Erőmű Zrt. salak-pernye kazettáira vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata tárgyában eljárás indult. A felülvizsgálati dokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

 

Bakonyi Bioenergia Kft. tüzelőberendezéseinek egységes környezethasználati engedélyének felülvizsgálata

Bakonyi Bioenergia Kft. tüzelőberendezéseire vonatkozóan kiadott egységes környezethasználati engedély felülvizsgálata tárgyában eljárás indult. A felülvizsgálati dokumentációt az Enviroinvest Zrt. készítette el.

 

Continental-tesztpálya építés

2009 novemberében elkészült a Continental-tesztpálya Veszprém mellett, amely környezetvédelmi engedélyeztetésében az Enviroinvest Zrt. jelentős részt vállalt.

 

Almásfüzitői erőmű engedélyeztetésének közmeghallgatása

Az Almásfüzitőre tervezett erőmű környezeti hatásvizsgálatához és egységes környezethasználati engedélyeztetéséhez kapcsolódóan közmeghallgatásra került sor.

 

Almásfüzitői erőmű engedélyeztetésének nemzetközi közmeghallgatása

Az Almásfüzitőre tervezett kombinált ciklusú gázturbinás erőmű környezeti hatásvizsgálatához és egységes környezethasználati engedélyeztetéséhez kapcsolódóan nemzetközi közmeghallgatásra került sor.

 

Környezetvédelmi rajzpályázat hirdetése

Az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletága környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet alsó tagozatos általános iskolások részére. A pályázat témája: „Te mit tudsz tenni a környezetért?”

 

Környezetvédelmi rajzpályázat közönségdíjas alkotásának kiválasztása

„Te mit tudsz tenni a környezetért?” témájú rajzpályázatunkra 105 alkotás érkezett. A beadott pályaműveket a képgalériánkban lehet megtekinteni.

 

Környezetvédelmi rajzpályázat eredményhirdetése és kiállítás

A szakmai zsűri hosszas mérlegelés után kiválasztotta a nyertes és helyezett pályaműveket, valamint a nyertes alkotói csoportokat.

 

Épületenergetikai tanúsítás elvégzését és épület energetikai tanúsítvány elkészítését vállaljuk

Az Enviroinvest Zrt. mérnökei letették az épületenergetikai tanúsító vizsgát és vállalják az épületenergetikai tanúsítás elvégzését és az épület energetikai tanúsítvány elkészítését Pécs és Budapest vonzáskörzetében. Az épület energetikai tanúsítvány szükséges a legtöbb tulajdon-átruházáshoz vagy bérbeadáshoz.

 

Sikeres eszközbeszerzési pályázat

Eszközbeszerzési támogatást nyert az Enviroinvest Zrt. a GOP-2.1.1-11/A jelű pályázati rendszerben.

 

 

Vissza a környezetvédelmi hírekre