Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Monitoring rendszerek, monitoring kút üzemeltetése

Az ENVIROINVEST Zrt. munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek felszín alatti víz, talajvíz figyelőkutak, figyelőkút hálózatok, monitoring rendszerek tervezésében, engedélyeztetésében (vízjogi engedély), kivitelezésében és üzemeltetésében.

 

Monitoring rendszerek, talajvíz figyelőkutak kialakítása


monitoing kút, figyelő kút

Talajvíz figyelőkutak tervezését követően elkészítjük a vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentációt, majd elvégezzük a kutak kivitelezését.

A kutak kialakítása során természetesen figyelembe vesszük az adott terület hidrológiai, hidrogeológiai tulajdonságait. A kutak szűrőzését a talajvíz szennyezettségének nyomon követésére leginkább optimális mélységbe helyezzük.

Talajvíz figyelőkútjainkat betonozott acél védőcsővel és zárható sapkával látjuk el, a védőcső köré védőkorlátot és jelölőzászlót építünk.

Talajvíz figyelőkutak, monitoring rendszerek engedélyeztetését és kivitelezését elvégezzük a tényfeltárási, kármentesítési munkálatok folyományaként, de egyedi, hatóság által előírt esetekben is.

 

 

 

 

Monitoring rendszerek, talajvíz figyelőkutak üzemeltetése

Az általunk üzemeltetett talajvíz figyelőkutakból akkreditált mintavételt követően a talajvíz mintákat az ország legjobb, akkreditált laboratóriumaiban (lásd Partnereink) elemeztetjük.

Az általunk üzemeltetett monitoring rendszerek üzemeléséről félévente összefoglaló értékeléseket készítünk a laboratóriumi vizsgálati eredmények ismeretében.

A laboratóriumi vizsgálati eredmények ismeretében elvégezzük a szennyező anyagok terjedésének lehatárolását is, így a szennyezés terjedésének, a szennyezett terület méretének időbeni alakulása nyomon követhető.

A féléves jelentéseken túl a monitoring rendszer üzemeléséről és a laboratóriumi vizsgálati eredményekről, a lehatárolásokról éves értékelő jelentést készítünk.

Szükség esetén – amennyiben a szennyező anyag koncentrációja, vagy a szennyezett terület mérete növekvő tendenciát mutat - javaslatot teszünk további beavatkozásra is, ami lehet kármentesítés, vagy egyedi (D) kármentesítési célállapot határérték meghatározása. 

monitoring rendszer

 

Vissza a Környezetvédelmi feladatok oldalra