Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Szennyvíztisztítás, szennyvizek kezelése, ártalmatlanítása

Szennyvíztisztítás

Az ipari eredetű, és a kommunális szennyvíz megfelelő minőségűre tisztítása (szennyvíztisztítás) a környezetvédelem egyik jelentős feladata. A szigorodó előírások, a Víz Keretirányelv életbe lépése egyértelműen a felszíni-, felszín alatti vizek minőségének javulásához vezetnek, azonban komoly kihívások elé állítják a szennyvíztisztítás és a vízvédelem iparágát, az ezzel foglalkozó szakembereket, valamint a már meglévő szennyvíztisztító telepek üzemeltetőit.

 

Az ENVIROINVEST Zrt. jelentős tapasztalattal rendelkezik mind az ipari, mind a kommunális szennyvíztisztítás technológiáiban, megoldásaiban. Alakulásunk óta számos alkalommal találtunk megoldást ipari létesítmények szennyvíztisztítás témakörében felmerülő problémáira, illetve vettünk részt települési szennyvíztisztítás létesítményeinek tervezésében, engedélyeztetésében. Az Enviroinvest Zrt. gondozásában már nem egy szennyvíztisztító valósult meg a tervezéstől egészen az üzembe állításig.

A komplex szennyvíztisztítás tervezésén, megvalósításán túl foglalkozunk az egyszerűbb, kisebb léptékű problémákkal is. Vállaljuk többek között olajfogók, iszapfogók és zsírfogók tervezését, engedélyeztetését (vízjogi engedély) és telepítését.

 


Ipari szennyvíztisztító Ipari szennyvíztisztítás

Védett eljárással rendelkezünk a textilipari, a tejipari, a húsipari és a konzervipari szennyvíztisztítás egyedi technológiájára. A fentieken túl valamennyi ipari eredetű szennyvíz tisztítására találunk megoldást. A tervezésen túl elvégezzük az általunk javasolt szennyvíztisztítási technológiák engedélyeztetését (vízjogi engedély) és a szennyvíztisztító kivitelezését.


 

Kommunális szennyvíztisztítás

Nagy gyakorlattal rendelkezünk kommunális szennyvíztisztító telepek teljes körű (környezetvédelmi és vízjogi) engedélyezési, tervezési munkálatainak elvégzésében.

 

Önkormányzatok figyelmébe ajánljuk, települési szennyvíztisztító telepek tervezésén, engedélyeztetésén túl vállaljuk a pályázati források feltárását, illetőleg a szükséges pályázati dokumentáció összeállítását, elkészítését is (előzetes és részletes megvalósíthatósági tanulmányok (EMT, RMT), költség-haszon elemzés (CBA)).

 

Üzemi vízminőségi kárelhárítási terv

A szennyvíz kezelésének megoldásán felül vállaljuk ipari létesítmények, üzemek Üzemi vízminőségi kárelhárítási tervének elkészítését, karbantartását. Az Üzemi vízminőségi kárelhárítási terv elkészítése során alaposan megismerjük a vizsgált telephelyet, annak tágabb környezetét (ahol az esetleges kárelhárításban résztvevő szereplők megtalálhatók), majd javaslatokat teszünk a kárelhárítás megvalósításához szükséges berendezések, eszközök beszerzésére, elhelyezésére, a munkavállalók oktatására.

 

A szennyvizek, szennyezett vizek kezelése, ártalmatlanítása

A szennyvizek, szennyezett vizek kezelése, ártalmatlanítása témakörben az ENVIROINVEST Zrt. összefoglalóan az alábbi feladatokat vállalja:

  • szennyvíztisztítási technológiák tervezése;
  • szennyvízelvezető rendszerek tervezése;
  • szennyvíztisztító telepek tervezése;
  • szennyvíz beruházások előkészítése, tervezése;
  • forrásteremtő pályázatok felkutatása (ÚSZT, KEOP);
  • kivitelezés koordinálása;
  • üzemi vízminőségi kárelhárítási tervek készítése;
  • adatlapok kitöltése (FAVI);

 

 

Vissza a Környezetvédelmi feladatok oldalra